Jdi na obsah Jdi na menu
Reklama
Založte webové stránky zdarma - eStránky.cz
 


Banda Bassotti

14. 6. 2014

Banda Bassotti je italská redskinská ska-punková kapela, vznikla v roce 1987 v Římě. Jejich hudba je motivována antifašismem a komunismem. Je hodně politicky akitvní, účastní se demonstrací a sympatizuje s antifašistickými hnutími v Itálii.

V roce 1991 vydali první album s názvem Figli della stessa rabia, které získalo úspěch mezi místními politickými a punkovými kruhy. V roce 1995 vydali druhé album s názvem Avanzo di Cantiere, které nahráli v Baskytsku a v ten samý rok měli turné ve Španělsku. Rozešli se v roce 1996 a v roce 2001 se znovu dali dohromady pro dobročinný koncert, ten pak vydali v albu Un altro giorno d'amore, v roce 2002 vydali album L'atra faccia dell'Impero,  
v roce 2003 vydali album Asi es mi vida, v roce 2004 Amore e odio.

 V roce 2014 měla koncert na SFSM. (www.ksm.cz/kultura/video-koncert-banda-bassotti-na-zaver-18.-sfms.html)

myspace.com/bandabassottiband

 

Diskografie

1992 - Figli della stessa rabbia

1993 - Bella ciao

995 - Avanzo de cantiere

2001 - Un altro giorno d'amore

2002 - L'altra faccia dell'impero

2003 - Asì es mi vida

2004 - Amore e odio

2004 - Baldi e fieri

2006 - Vecchi cani bastardi

2008 - Viento, lucha y sol

2010 - Check Point Kreuzberg - Live at SO36 - Berlin

2012 - Siamo guerriglia

 

386529-gallery1-ki71n.jpg

250px-banda_bassotti-_1._may_2008_kreuzberg_2.jpg

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář